Форма входу

Логін:
Пароль:

Пошук

Корисна інформація

Погода в Україні

Украинская Баннерная Сеть

Deposit Files

Статистика сайту

Друзі сайту

КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин «Особистість» - Інтернет спільнота нового покоління Юри: фанфики и манга scouts Пластовий Портал - твоя віртуальна домівка
...
П`ятниця, 29.03.2024, 10:12
Вітаю Вас Гость
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Малюємо мультяшну овечку кольоровими олівцями, Урок для поч - Форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ёжык  
Форум » Образотворче мистецтво » Уроки образотворчого мистецтва » Малюємо мультяшну овечку кольоровими олівцями, Урок для поч
Малюємо мультяшну овечку кольоровими олівцями, Урок для поч
S@няДата: Неділя, 21.02.2010, 13:15 | Повідомлення # 1
місцевий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Нам буде потрібно аркуш паперу, гарний невимушено-легкий настрій, простий олівець, кольорові олівці (блакитний, синій, тілесний, парочка зелених, коричневий, жовтий), про всяк випадок ластик, чорна ручка, і за бажанням біла гуаш з пензлем та водою .
1. Малюємо контур овечки. При малюванні персонажів я зазвичай починаю малювати з очей - тому що очі задають настрій картинки, визначають душевний стан звірятка. Намагайтеся малювати контур з першого разу, не дуже тисніть на олівець. У таких простеньких картинках акуратність особливо важлива.
2. Бежевим олівчиком легкими круговими рухами починаю тонувати мордочку, починаючи від її країв, зовсім-зовсім злегка тонуєм середину мордочки. Кругова штриховка дозволяє лягати кольором більш рівно і акуратно. Середину мордочки легенько-легенько зафарбовую світло-жовтим олівцем. Вушка я розфарбовував тим же олівцем що і мордочку, але на внутрішній частині вух додав потім ще трохи світло-коричневого олівця.
3. Блакитним олівцем зафарбовую зіниці, більше натискаючи на нього біля відблиску і менше - внизу очей. Тим же блакитним олівцем починаємо розфарбовувати «зачіску» - знову ж таки кругововим штрихуванням, нехай вона буде менш щільна ніж на мордочці, адже ми все-таки розфарбовуємо шерсть. Декілька легких штрихів блакитним олівцем додаємо на бічну сторону морди, там де стирчать травинки.
4. На цьому етапі починається перетворення нашої овечки - ми обводимо контур ручкою. Малюнок виглядає більш живим коли товщина контуру змінюється (завдяки різним кутам, під якими тримаємо ручку і ступеня натиску). Контур вовни обводили полукруговими рухами. Простим олівцем добвим легкі тіні під «кучерями» на мордочці і на внутрішню сторону вух. Зверху по тінях на мордочці я ще злегка пройшовся блакитним олівцем (тому що шерсть у овечки голубувата, повинен бути легкий рефлекс від неї на шкірі). Поверх блакитного кольору на вовні знову ж таки круговими рухами пройшовся синім кольором, щоб урізноманітнити відтінки. Несвідоме хотіло спати і вирішив намалювати будильник (типо завтра рано вставати і час вже йти рахувати овечок).
5. Малюємо ноги і травичку. Слідкуйте, щоб копита були або на одному рівні, або ближні трохи нижче, а дальні трохи вище. Я за цим не встежив - і довелося правити ноги на завершальному етапі, коли помітив помилку ..
6. Додаємо блакитне кругове штрихування біля верхніх країв тулуба і «зачіски», залишаючи чистою середину. Ближче до центру штрихування можна трохи розтерти пальцем.
7. Додаємо слабке кругове штрихування простим олівцем на затінену частину тулубу.
8. Беремо тонкий пензлик і досить густими але тонкими мазками проводимо по спині овечки, залишаємо відблиски на будильнику, носі, травинці. Менш густим мазком проводимо по щоці овечки. Персонаж готовий.
Сподіваюся, зміг чомось бути корисним
 
Форум » Образотворче мистецтво » Уроки образотворчого мистецтва » Малюємо мультяшну овечку кольоровими олівцями, Урок для поч
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: